Hlavní obsah

Dvouletou holčičku ve Francii našli podvyživenou a nahou v kufru auta

– Paříž
Novinky, rei

Policie na jihozápadě Francie zatkla partnerskou dvojici podezřelou z týrání své dcerky. Ještě ne dvouletou holčičku objevili v neděli automechanici. Zanedbaná a podvyživená dívka tam ležela nahá mezi exkrementy. Podle matky nemá ani jméno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dvouletou holčičku ve Francii našli podvyživenou a nahou v kufru autaVideo: Reuters

 
Článek

„Přesahuje to veškerou představivost,“ komentoval případ prokurátor z departementu Dordogne Jean-Pierre Laffite. „Dívka je velmi opožděná,“ řekl agentuře AFP a dodal, že sama ještě ani nezvedne hlavu. Podle Laffita vyhlíží velmi nezdravě a je „bílá jako křída“.

Dívenku objevili v neděli automechanici ve vesnici Terrasson-Lavilledieu poté, co jim majitelka dala svůj Peugeot 307 k opravě. Zaměstnanci opravny slyšeli slabé sténání vycházející z útrob auta, ale matka, 45letá žena původem z Portugalska, kterou média označují pouze jménem Rose-Marie, jim tvrdila, že to hraje jen nějaká dětská hračka.

Mechanikům se to nezdálo, a tak kufr otevřeli. Naskytl se jim hrůzný pohled na zanedbané, podvyživené a dehydratované děťátko. Třesoucí se holčička ležela nahá mezi vlastními exkrementy.

Opravář Guillaume Iguacel, který dívenku uviděl první, se z šoku pořád vzpamatovává. „Nemůžu spát. Byl to strašný pohled,“ řekl. Matku podle něj dceřin neutěšený stav vůbec nerozrušil.

Nemá jméno

Ta později vyšetřovatelům přiznala, že těhotenství i porod před partnerem, rovněž Portugalcem, který ve Francii přišel o práci, tajila. Řekla, že dítě nemá rodný list ani jméno. Pár přitom má ještě tři další děti – čtyřletou holčičku a chlapce ve věku devět a deset let.

Je s podivem, že holčička za takových podmínek vůbec přežila, v kufru auta údajně byla zavřená celou dobu. Podle sousedů zadržené dvojice z vesnice Brignac-la-Plaine v departementu Corrèze parkovalo auto vždycky venku a občas to vypadalo, že matka v něm žije. Často zevnitř zakrývala okna lepenkou.

Vzhledem k tomu, jak je dítě opožděné, není znám ani jeho přesný věk. Odborníci ho odhadli na 15 až 23 měsíců.

Dívenka je nyní v péči lékařů, její sourozenci jsou v náhradní péči. Otce nemohli policisté okamžitě vyslechnout, protože byl opilý. Oběma rodičům hrozí trest deseti let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám