Hlavní obsah

Blonďatá holčička nalezená v Řecku má být Bulharka, rodiče za ni chtěli tisíc eur

Atény

Blonďatá dívka, kterou minulý týden objevili v romském táboře ve střední části Řecka, je podle náhradního otce bulharského původu. Její praví rodiče ji údajně nabídli ke koupi za tisíc eur (téměř 26 tisíc korun). V úterý o tom informoval britský deník The Daily Mail. Napsal také, že romský otec podle svých slov u soudu o takový přírůstek do rodiny nestál, ale nakonec se podvolil naléhání své partnerky.

Foto: Greek Police/Handout , Reuters

Eleftheria Dimopoulouová a Christos Salis s dívenkou Marií

Článek

„Řekl, že v roce 2009 byl na pár dnů z domu pryč, když mu volala žena a říkala, že k nim přišel bulharský pár, který nechtěl svoje dítě. Uvedl, že on dítě nechtěl. Řekl: ‘Nechci ve svém domě bombu‘,” popsal výpověď obviněného 39letého Christose Salise u soudu svědek. Salis soudu řekl, že jeho žena dítě chtěla a přesvědčila ho k adopci.

Podle předáka romského tábora Charalambose Dimitroua žádali Bulhaři za dívenku tisíc eur. “Domníváme se, že dítě bylo rodině předáno za nějaké drobné,” řekl k tomu zástupce romského sdružení z kraje Thessálie Nikos Paiteris.

Totožnost Marie zůstává nevyjasněná. Šest z osmi stop, o nichž vyšetřovatelé původně prohlašovali, že jsou slibné, bylo už podle Daily Mailu vyloučeno.

Organizace, která o dítě pečuje, ale už obdržela víc než 8000 telefonátů s tipy od lidí. [celá zpráva]

Starali jsme se o ni a milovali ji, tvrdí matka

Salis a jeho o rok starší partnerka Eleftheria Dimopuluová byli v pondělí obviněni z únosu a padělání dokumentů. Za rodiče modrooké blondýny jménem Maria se vydávali několik let, údajně ji nutili žebrat. Rozbory DNA potvrdily, že nejsou biologickými rodiči dívky. Dvojice tvrdila, že Marii jsou čtyři roky, ale analýza jejího chrupu prokázala, že je o rok anebo dva starší.

Salis a Dimopulouová tvrdí, že holčičku neunesli a řádně a s láskou se o ni starali. Přiznávají však vinu z nezákonné adopce. Toto přiznání ale prokuratura ve městě Larissa v pondělí odmítla. Za únos dítěte hrozí v Řecku až desetileté věznění.

Obvinění z padělání dokumentů se netýkají jen falešného rodného listu Marie, ale i dvojí identity, kterou Dimopouluová užívala.

Partneři si najali právníky každý zvlášť, údajně se rozcházejí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám