Hlavní obsah

Řecká policie pátrá po identitě záhadné blonďaté dívky, rodina ji nutila žebrat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény
Aktualizováno

Řecká policie se snaží vypátrat příbuzné čtyřleté dívky, která žila s romskou rodinou v centrálním Řecku. Podle testu DNA není dítě dcerou ženy, která tvrdí, že je jeho matkou. Ta podle BBC například řekla, že během deseti měsíců porodila šest dětí. Dívka, která do rodiny nepatří, musela žebrat ve městě Larissa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Neznámé dítě v ŘeckuVideo: Reuters

 
Článek

Policie šetří, zda se dívka, která podle vzhledu pochází spíše ze severní nebo východní Evropy, nestala obětí obchodu s dětmi. Policie zveřejnila fotografii a doufá, že holčičku, které říkají Maria, někdo pozná.

O dítě se nyní stará charitativní organizace.

Foto: Handout, Reuters

Čtyřčletá dívka, které říkají Maria, žila s rodinou, která ji nutila žebrat.

Policie udělala testy DNA poté, co zjistila, že s romskou rodinu ve střední části země u města Farsala žije blonďaté modrooké dítě a rodina není schopna předložit žádný dokument, že se jí dítě narodilo. „Když měli vysvětlit, kde k dítěti přišli, tak tvrdí vždy něco jiného,” řekl oblastní policejní ředitel Vassilis Halatsis.

Žena uvedla, že jim dítě přinesl nějaký cizinec zabalené v dece. Později vypověděla, že její otec pochází ze zahraničí, proto je dívka blondýna.

Foto: Reuters

Čtyřletá dívka, jejíž rodinu se snaží policie vypátrat

Žena také řekla, že během deseti měsíců porodila šest dětí. S párem žilo celkem 14 dětí. Devětatřicetiletá žena a čtyřicetiletý muž byli zatčeni.

Dítě bylo podle policie týráno, rodina jej využívala k žebrání v ulicích města Larissa právě proto, že byla blondýnka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám