Hlavní obsah

Polská učitelka má dítě se 14letým žákem. Hájí se, že ji svedl

Právo, Pavol Minárik
Varšava

Šestatřicetileté polské učitelce dějepisu z města Kalisz ve Velkopolském vojvodství hrozí stíhání za pohlavní styk s nezletilým. Před dvěma týdny se jí narodilo dítě, které zplodila se svým čtrnáctiletým žákem, uvedl web faktykaliskie.pl. Učitelka se hájí tím, že ji školák svedl.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Když se učitelka dozvěděla, že je těhotná, informovala o tom matku svého žáka, která podle ní „v žádném případě nechtěla, aby šla na interrupci“. Čtrnáctiletý otec byl dokonce přítomen porodu své dcery.

„Mladý člověk, který se hlásil k rodičce, vůbec nevypadal jako mladistvý, ale tak na osmnáct až dvacet let. Proto jsme ho bez problému a bez kontroly totožnosti vpustili na porodní sál,“ řekl webu mluvčí nemocnice Pawel Gawronski.

Učitelce dějepisu, která byla hochovou třídní, hrozí podle vyjádření okresní prokurátorky Elzibiety Waliszewské pro deník Superexpres „za pohlavní styk s mladistvým vězení od dvou do dvanácti let“.

Dějepisářka se ale hájí, že ji žák sváděl a ona mu podlehla. Poprvé došlo k jejich tělesnému sblížení, když mu bylo třináct. „Došlo k tomu, když byl u mne na návštěvě,“ řeka učitelka a dodal, že se jí mladík delší dobu dvořil a sváděl ji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám