Hlavní obsah

Bavorsko a Rakousko ochromil první sníh

Mnichov
Aktualizováno

V Bavorsku napadl v noci na pátek první sníh. V alpských oblastech této spolkové země způsobil značné problémy. V celém okrese Garmisch-Partenkirchen byly podle agentury DPA zavřeny všechny školy, popadané stromy zablokovaly některé silnice a úřady vyzvaly obyvatele, aby raději zůstali doma a nikam nevyjížděli. Problémy hlásí i Rakousko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německo zasypal první sníhVideo: Reuters

 
Článek

Kvůli sněhové nadílce v Garmisch-Partenkirchenu odpadla školní docházka v tamních mateřských školkách i základních a středních školách. Vedení okresu apelovalo na občany, aby zůstali doma, neboť těžký sníh způsobuje pády stromů, které ohrožují chodce i motoristy.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Sněhem pokryté listí v tyrolské vesnici Absam

Silnici první třídy mezi městy Garmisch-Partenkirchen a Mittenwald zablokovalo 15 spadlých stromů a musela být uzavřena. Policie varovala řidiče, aby se nevydávali na silnice nejnižších tříd, a také doporučila, aby raději nikam nevyjížděli.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Sníh komplikoval dopravu na silnicích v Německu i v Rakousku.

Sníh způsobil podle DPA potíže také v dalších oblastech regionu Horního Bavorska, ležícího na jihu největší německé spolkové země.

Sníh v Rakousku

V Tyrolsku na západě Rakouska je podle DPA bez proudu 22 tisíc domácností poté, co napadlo značné množství sněhu. V Seefeldu ho napadlo 50 centimetrů.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Zasněžené auto na silnici v tyrolském Absamu

Velké problémy způsobil v oblasti Brennerského průsmyku, kde uvízlo mnoho aut, protože řidiči je nepřezuli na zimní pneumatiky. Značné problémy byly i na dráze. V Tyrolsku byla ráno železnice zcela ochromená.

Podle meteorologů ale v údolích sníh opět roztaje. Od soboty mají teploty růst.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Čerstvý sníh zaskočil i ovce u vesnice Absam na západě Rakouska.

Související téma

Foto: Vladimír Plesník, Právo

Malebné Řezno

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám