Hlavní obsah

Zásah speciální jednotky v Bratislavě souvisel s unesenými Češkami

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Bratislava

Třináctiletá dívka byla zraněna při zásahu speciální jednotky v jednom z bratislavských bytů. K zásahu došlo ve čtvrtek a souvisel s únosem dvou Češek v Pákistánu. Slovenské ministerstvo vnitra potvrdilo, že o pomoc je požádala česká policie.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Matka zmíněné dívky si měla před půl rokem psát na seznamovací sociální síti s údajným americkým vojákem o Češkách, které byly právě v té době uneseny. Zmíněnou komunikaci později sama zveřejnila na sociální síti a musela ji vysvětlovat také u policejního výslechu.

”Psala jsem si s ním asi tři dny, napsal mi, že (dívky) jsou na afghánsko-pákistánské hranici, že prý jedna je nemocná„ uvedla podle serveru Zoznam.sk žena. Vypovídala o tom sice na slovenské policii, ale pak odmítala sdělit některé podrobnosti, požadované českými vyšetřovateli. Ti si nakonec vyžádali zásah slovenských kolegů.

Členové speciálního komanda vtrhli do bytu brzo ráno, dívku shodili na zem a zacpali jí ústa, aby nemohla křičet. „V noci vykřikuje ze snu. Obávám se, že dcera bude mít ze zásahu psychické problémy,“ uvedla matka. Komando mělo v bytě hledat fotografie ženy s americkým vojákem a další důkazní materiály.

Matka chce podat na policii trestní oznámení. Zásah prověřuje ministerstvo vnitra.

Reklama

Výběr článků

Načítám