Hlavní obsah

Berlusconi měl bývalé modelce zaplatit 38 miliónů za to, že bude mlčet

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italští vyšetřovatelé podezřívají expremiéra Silvia Berlusconiho z dalšího uplácení. Bývalé modelce německého původu měl zaplatit 1,5 miliónu eur (víc než 38 miliónů korun) za to, že bude mlčet o dámské společnosti, kterou mu pomáhala zajišťovat pro večírky v jeho římské vile. Podle prokuratury byly ženy prostitutkami.

Foto: Profimedia.cz

Sabina Beganová

Článek

Osmatřicetiletá Sabina Beganová, která má na kotníku vytetované Berlusconiho iniciály a v minulosti deklarovala, že politika miluje a dokonce s ním čekala dítě, měla část peněz použít k nákupu apartmánu v Římě za 600 000 eur (víc než 15 miliónů korun).

První platba od Berlusconiho ve výši 360 000 eur dorazila na její účet v srpnu 2011, uvedla italská média. V říjnu pak následovalo 1 075 000 eur, v listopadu 35 000 eur. Stejná suma jí přišla ještě jednou, v listopadu následujícího roku.

Peníze podle Beganové byly nezištným darem od premiéra. Popírá také, že by Berlusconimu v době, kdy se rozváděl se svojí druhou ženou Veronikou Lariovou, zajišťovala prostitutky.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi

Prokuratura prošetřuje také údajné platby Berlusconiho podnikateli z Bari Gianpaolovi Tarantinimu, který je rovněž podezřelý, že premiérovi zajišťoval prostitutky. Berlusconi mu měl za mlčení zaplatit půl miliónu eur (bezmála 13 miliónů korun).

Do tisku unikl i přepis zachyceného telefonátu Berlusconiho s Tarantinim. Berlusconi v něm říká, že by oba měli mít nejvýš dvě ženy, které si pak můžou prohodit.

Sedmasedmdesátiletý Silvio Berlusconi čelí sérii obvinění v souvislosti se ženami, jimiž se obklopoval, daňovými úniky a uplácením v senátu. Hrozí mu za to zbavení funkce senátora, domácí vězení a veřejné práce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám