Hlavní obsah

Řidič vjel plnou rychlostí do chodců, uznali ho vinným z pokusu o vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Do tří chodců přecházejících ulici na vyznačeném přechodu vjel v Manchesteru Vaxhaull Corsa. Jeho řidič, 21letý Aqab Hussain, byl ve středu u soudu uznán vinným ze čtyřnásobného pokusu o vraždu, napsal list Daily Mail. Trest bude vynesen později.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič vjel do chodců

 
Článek

Hussain vjel do tří chodců, z nichž jeden byl poloslepý. Osmadvacetiletý Michael Ward skončil v nemocnici s frakturou lebky. Na oddělení intenzivní péče strávil 20 dní. Následkem úrazu tento otec tří dětí ochrnul na půlku těla. Má problémy s vyjadřováním a je odkázán na pomoc druhých.

Důvodem brutálního útoku byla hádka v klubu Silks, kam Ward přišel se třemi přáteli po půlnoci 21. srpna 2012. Pět minut po nich dorazila i pětičlenná parta, jejímž členem byl Hussain. Ta si koupila láhev vodky a slavila konec ramadánu.

Když se klub ve 2:15 zavíral, vzala Wardova parta v žertu jednomu z Hussainových přátel čepici, ale pak mu ji vrátila. Další drobná rozmíška vypukla před klubem.

Pár minut poté se ze zatáčky přiřítila Hussainova stříbrná Corsa přímo proti Wardovi a jeho třem přátelům přecházejícím ulici. Jeden se stihl vrátit na chodník, ale zbylí tři byli sraženi. Řidič nezastavil a ujel.

Po činu odletěl do Pákistánu

Řidiče se podařilo dopadnout 11. října loňského roku, když se vrátil z Pákistánu, kam odletěl. Popíral všechna obvinění, tvrdil, že vůz neřídil.

Žalobce Ian Metcalfe řekl u soudu: „Jaký jiný záměr mohl mít obžalovaný než zabíjet lidi, do nichž vjel. Corsa nezastavila a posádka se nepokusila pomoci. Dokonce ani ve chvíli nárazu do mladých mužů nesešlápl řidič brzdu, aby zabránil kolizi.“

Přitěžující okolností pro Hussaina bylo, že už dříve byl odsouzen za nebezpečné řízení a neposkytnutí pomoci po nehodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám