Hlavní obsah

V Itálii znovu řeší vraždu studentky, podezřelá Američanka Knoxová nepřijede

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Florencie

Soud v Itálii od pondělí znovu posuzuje případ vraždy britské studentky Meredith Kercherové, z níž policie podezřívá Američanku Amandu Knoxovou a její tehdejšího přítele, Itala Raffaela Sollecita. Knoxová se nového řízení odmítla zúčastnit.

Foto: Peter Kramer/NBC/Handout via Reuters, Reuters

Amanda Knoxová

Článek

„V Itálii už mě jednou jako nevinnou věznili. Nemůžu to prožít znovu. Myslela jsem na to, jaké by to bylo strávit celý život ve vězení a přijít o všechno, ztratit to, co jsem zase nabyla a vybudovala. Pořád na to myslím. Je to děsivé, v sázce je vše,“ vysvětlila televizi NBC 26letá Knoxová své důvody, proč se k novému řízení nedostaví. Dodala, že věří ve vítězství „selského rozumu“ a potvrzení své neviny.

Pokud ale soud shledá, že je vinna, bude pravděpodobně Itálie žádat její vydání z USA.

Knoxová nedávno uvedla, že by byla ochotná podstoupit dotazování na detektoru lži.

Spolubydlící nalezli ubodanou

Jednadvacetiletá Britka Kercherová byla zavražděna na studentské ubytovně v pokoji, který sdílela s Knoxovou, v roce 2007. Podle vyšetřovatelů byla ubodána během sexuálních hrátek, které se aktérům vymkly kontrole.

Foto: Profimedia.cz

Meredith Kercherová

V té souvislosti byli nejprve Knoxová a Sollecito o dva roky později posláni do vězení, dokud v roce 2011 odvolací soud nerozhodl o jejich propuštění. Letos v březnu však italský nejvyšší soud na popud žalobců nařídil nové odvolací řízení. Nejvyšší soud kritizoval hlavně to, jak byly v odvolacím procesu bagatelizovány důkazy s DNA.

Knoxová a Sollecito tvrdí, že jsou nevinní. V osudnou noc prý byli v Sollecitově bytě, kouřili marihuanu a dívali se na film.

V souvislosti s vraždou byl ještě v separátním řízení odsouzen na 16 let Rudy Guede, drogový dealer původem z Pobřeží slonoviny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám