Hlavní obsah

Norové žádají opravy Dreamlineru, chtějí větší spolehlivost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Norská nízkonákladová letecká společnost Norwegian Air Shuttle kvůli opakovaným problémům vyřadila z provozu jeden ze svých nových letounů 787 Dreamliner od amerického výrobce Boeing. Firma žádá opravu a místo vadného Dreamlineru si zatím pronajme Airbus A340. Letadlo ale nevrací, jak chybně uvedla agentura Reuters. Později zprávu opravila.

Foto: Anthony Bolante , Reuters

Boeing 787 Dreamliner

Článek

„Spolehlivost tohoto letadla je prostě nepřijatelná. Naši cestující se s něčím takovým nemohou spokojit,” řekl agentuře Reuters mluvčí společnosti Lasse Sandaker-Nielsen.

Dreamliner je považován za nejmodernější dopravní letadlo na světě, od uvedení do provozu ho však provázejí četné problémy. V polovině ledna bylo všech asi 50 letounů Dreamliner po celém světě na několik měsíců odstaveno z provozu kvůli přehřívání baterií. Boeing dlouhodobě soupeří o vedoucí pozici na světovém trhu s letadly s evropským konkurentem Airbus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám