Hlavní obsah

Dva bratry ze Slovenska našli v Bulharsku oběšené v jedné smyčce

Dva bratři z Košic byli nalezeni v malé jihobulharské vesnici Zagražden oběšení na stromě v jedné smyčce z ocelového lanka. Policie předběžně vyloučila cizí zavinění, je však záhadou, jak muži mohli skoncovat se životem tak zvláštním způsobem. V pátek o tom informoval server čas.sk.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle obyvatel vesnice v Rodopech dvojice přijela na kole a v okolí si postavila stan. Bratři, podle serveru mladíci, jejichž věk však nebyl upřesněn, chodili nakupovat do obchodu ve vsi a zásobili se potravinami a v hojné míře také alkoholem, na místě se našlo asi deset lahví. K jejich tábořišti vedla pouze úzká pěšina, kterou by automobil neprojel.

Poprvé byli ve vesnici viděni 31. srpna, podle všeho se v okolí poměrně dobře vyznali, i když se nedomluvili. Vesničané popsali, že se s nimi dorozumívali spíše „rukama nohama“.

Objevil je místní pastevec

Jejich těla byla nalezena už před 15 dny místním pastevcem. Ten ucítil pach rozkladu, a když začal pátrat po zdroji, objevil dvojici visící na stromě. Mladíci byli zády k sobě a kolem krku měli jedinou smyčku z ocelového lanka, které se v okolí používá při svážení dřeva z lesa. „Viseli deset metrů nad zemí a byli v takovém stavu, že se nedalo rozlišit, kde končilo tělo jednoho a začínalo tělo druhého,“ citoval čas.sk bulharská média.

Ve stanu, ve kterém bratři přespávali, byly nalezeny doklady jen staršího z nich a asi 30 leva (necelých 400 korun). Bulharská prokuratura se již spojila se slovenskými úřady. Bude proveden test DNA, aby se prokázalo, že doklady skutečně patří jedné z nalezených osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám