Hlavní obsah

Vrak Costy Concordie vydal poslední ostatky

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

Italští průzkumníci našli u vraku výletní lodi Costa Concordia lidské ostatky posledních dvou obětí neštěstí, jejichž těla byla dosud uvězněna v útrobách plavidla. Zda ostatky skutečně patří italské cestující a indickému členovi posádky, kteří se utopili během tragédie z ledna 2012 spolu s dalšími 30 lidmi, ale musejí definitvně potvrdit až testy DNA.

Foto: Profimedia.cz

Elio a Stefania Vincenziovi, manžel a dcera Marie Grazie Trecarichiové, která byla jednou ze dvou obětí neštěstí Costy Concordie, jejichž těla byla dosud uvězněna v lodi.

Článek

„Během průzkumu vody při centrální části lodi našli potápěči pobřežní stráže a policie ostatky, které teprve budou muset být analyzovány prostřednictvím rozborů DNA,“ citovala BBC čtvrteční prohlášení úřadu pro civilní ochranu.

Šéf italské civilní ochrany Franco Gabrielli poté řekl novinářům, že se ostatky "naprosto shodují" s popisem obou pohřešovaných.

Loď Costa Concordia najela loni v zimě na útes v těsné blízkosti Giglia, načež se zčásti rychle potopila. Při nehodě zemřely tři desítky lidí. Dva lidé – indický číšník Russel Rebello a italská pasažérka Maria Grazia Trecarichiová – zůstávali dosud  nezvěstní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Časosběrný záznam obracení vraku Costy ConcordieVideo: Reuters

Záchranáři vyjadřovali naději, že se jejich těla najdou poté, co se 290 metrů dlouhou loď podařilo předminulý týden znovu napřímit, aby mohla být odtažena a rozebrána. Podle svědků se Trecarichiová s Rebellem v době nehody nacházeli právě ve střední části lodi.

Foto: ČTK/AP

Loď Costa Concordia u toskánského ostrova Giglio po narovnání z boku do normální polohy. Riskantní akce trvala 19 hodin. Hrozilo, že se trup rozlomí a do moře uniknou toxické látky.

V souvislosti se ztroskotáním Costy Concordie je nyní souzen kapitán lodi Francesco Schettino. Za několikanásobné zabití v důsledku nedbalosti mu hrozí 20 let vězení. Schettino. Kapitán v pondělí u soudu řekl, že nehodu zavinil kormidelník. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vrak Costy Concordie má promáčklý bok od útesuVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám