Hlavní obsah

Slovenský farář byl obviněn ze zneužívání jedenáctileté dívky

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Římskokatolický farář z okresu Zlaté Moravce čelí obvinění ze sexuálního zneužívání nezletilé dívky. Faráři hrozí tři až deset let vězení. Server čas.sk uvedl, že případ bude řešit nitranský biskup.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Farář Pavol K. (47) se přiznal k citové náklonnosti ke zmíněné dívce, kterou měl sexuálně zneužívat od listopadu 2011 do konce srpna 2012. Připustil, že dívce posílal SMS zprávy, že tehdy 11letou dívku objímal, hladil ji po vlasech a dotýkal se jí na bocích. Kněz měl dívku opakovaně zvát na faru. V ložnici jí měl vyhrnout tričko s ohmatávat jí prsa a zadek. Podobně se údajně k dívce choval také v sakristii.

Kněz uvedl, že půjde za svým představeným a pokud to bude nutné, faru opustí. „Už o tom nechci mluvit. Uvidíme, jak rozhodne soud,“ řekl. „Pan biskup se bude o případ zajímat a bude ho řešit,“ uvedl mluvčí nitranského biskupství Miroslav Lyko.

Obvinění faráře potvrdila policejní mluvčí Božena Bruchterová. „Bližší informace o případu v současném stadiu vyšetřování policie neposkytuje,“ uvedla. Podle znalce z odboru psychologie se u obviněného kněze vyskytují příznaky pedofilie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám