Hlavní obsah

Jen kousek od Merkelové se zřítil dron, sledovala to s pobavením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaný incident narušil předvolební mítink německé kancléřky Angely Merkelové v Drážďanech. Političku, kterou časopis Forbes označil za nejmocnější ženu světa, se rozhodl exkluzivně vyfotografovat 23letý mladík. Snímky šéfky křesťanských demokratů (CDU) chtěl pořídit z bezprostřední blízkosti pomocí malého bezpilotního letounu (dronu).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Merkelovou se málem zřítil bezpilotní letounVideo: Reuters

 
Článek

Ochranka kancléřky bleskově zareagovala a nařídila stažení stroje ze vzduchu. Ten se při spěšném přistávacím manévru zřítil, což Angela Merkelová sledovala s pobaveným výrazem ve tváři.

Chvilky zděšení si při nedělním mítinku prožil především německý ministr obrany Thomas de Maizière, který stál na stejném pódiu. Zkamenělý výraz v jeho obličeji prozrazoval, že dálkově ovládaný letící objekt nebere na lehkou váhu. Naopak Merkelová dění celou dobu sledovala s uvolněným úsměvem.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Ministr obrany Thomas de Maizière (vpravo) se na rozdíl od kancléřky nebavil.

I bulvární list Bild si klade otázku, co by se stalo, kdyby někdo podobné zařízení použil ke spáchání atentátu a napěchoval ho výbušninou.

Nechtěné přistání

Na předvolební mítink CDU na drážďanském náměstí Neumarkt přišlo více než 4000 lidí. Během řečnění saského premiéra Stanislawa Tillicha se před pódiem začalo vznášet modro-červené letadélko a mířilo ke kancléřce. V tu chvíli upoutalo všechny pohledy.

Foto: Profimedia.cz

Ochranka německé kancléřky odnáší dron (quadrokoptéru), který se zřítil jen pár metrů od řečnického pultu.

Policie muže s dálkovým ovládáním v ruce v davu rychle našla a jeho počínání rázně ukončila. To vedlo ke zřícení dronu.

"Třiadvacetiletý muž z Drážďan chtěl pořídit několik úžasných fotografií kancléřky a prodat je novinám," vysvětlil policejní mluvčí Heiko Perlebach. Policisté muže později propustili bez jakéhokoli postihu.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Dron byl od německé kancléřky jen pár metrů, ta ho pobaveně sledovala.

Reklama

Související témata:

Související články

Vyzyvatele Merkelové před volbami vydírají

Sociálnědemokratický vyzyvatel německé kancléřky Angely Merkelové Peer Steinbrück se stal obětí vydírání pro údajné nezákonné zaměstnávání cizinky. Informovala...

Výběr článků

Načítám