Hlavní obsah

Mladý Polák požadoval po šéfovi ušlou mzdu, ten mu uřezal prsty

Právo, Pavol Minárik
Varšava

O pět prstů na rukou přišel ve středu 23letý zaměstnanec menší stavební firmy z městečka Grójce nedaleko Varšavy. Připravil je o ně jeho šéf s komplicem poté, co zaměstnanec požádal o vyplacení ušlé mzdy ve výši dvou tisíc zlotých (12,3 tisíce korun). Šéf se podřízenému také pokusil podřezat krk. Napadený bojuje v nemocnici o život.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pracovník požadoval vyplacení zpožděné mzdy už delší čas, až vlastníkovi firmy došla trpělivost a s pomocí komplice ho násilím odvlekl do nedalekého lesa, kde mu nejprve uřízli čtyři prsty na pravé a jeden na levé ruce.

„Potom se mu pokusili podřezat hrdlo, o čemž svědčí několik hlubokých ran na krku. Zároveň mu zasadili několik bodných ran do hrudníku a jiných částí těla, aby na místě vykrvácel a zemřel,“ napsal ve čtvrtek deník Fakt s odvoláním na policejní zdroje.

Bojuje o život

Těžce zraněnému muži se z lesa z posledních sil podařilo vyplazit k silnici, kde ho našli projíždějící řidiči. Ti přivolali policii i záchranku, která ho převezla do nemocnice ve Varšavě. Stav zmasakrovaného pracovníka je však stále velmi vážný a jeho život je v ohrožení.

„Policie násilníky ve věku 29 a 21 let zadržela. Po výslechu byli obviněni z pokusu o vraždu,“ informoval mluvčí obvodní prokuratury v Grójcích Tomasz Kulpa. Dodal, že oběma obviněným hrozí tresty vězení v délce několik let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám