Hlavní obsah

Slovenští poslanci se poprali, jeden skončil s roztrženými kalhotami

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Ve slovenském parlamentu došlo ve středu k ostrému konfliktu dvou poslanců. Nezávislý zákonodárce Alojz Hlina se vrhl na poslance vládní strany Směr-sociální demokracie Antona Martvoně a povalil ho na zem mezi poslanecké lavice.

Rvačka dvojice poslanců Slovenské národní radyVideo: televize TA3, .

 
Článek

Martvoň v rozpravě o Hlinovi prohlásil, že jako vlastník bratislavské hospody zbohatl na prodeji alkoholu mladistvým. Po těchto slovech ho Hlina napadl a svalil ho ze židle na zem.

„Byl jsem napaden v čase, kdy jsem pronášel faktickou poznámku. Nevzpomínám si, že by v dějinách slovenského parlamentu k něčemu podobnému došlo,“ uvedl Martvoň.

Poslanec si postěžoval, že má roztržené kalhoty. „Strčil do mě, spadl jsem mezi židle a vyhrožoval mi,“ dodal vládní poslanec. Martvoň požádá mandátový a imunitní výbor parlamentu, aby Hlinu potrestal.

Hlina tvrdí, že nešlo o napadení. „Jsem jiná výkonnostní třída. Kdybych ho napadl, tak leží v nemocnici,“ reagoval nezávislý poslanec.

Podobný incident zažila Slovenská národní rada před dvěma lety. Tehdy uštědřila poslankyně Anna Belousovová pohlavek svému kolegovi Igoru Matovičovi za jeho článek v novinách. V roce 1999 pak poslanec Peter Baco udeřil do tváře zákonodárce Ľubomíra Andrassyho na chodbě parlamentu.

Reklama

Výběr článků

Načítám