Hlavní obsah

Expolicistu, který zabil své dcery, našli s prostřelenou hlavou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava
Aktualizováno

Bývalého policistu, který zastřelil své dvě dcery ve věku 13 a 15 let a jejich 71letou tetu Márii, našli ve středu ráno s prostřelenou hlavou mezi obcemi Bystrička a Tučiansky Peter. Server čas.sk uvedl, že vedle něho ležela pistole ČZ 75 LUGER ráže 9 milimetrů, která byla pravděpodobně vražedným nástrojem a jíž se vrah následně střelil do hlavy.

Foto: TV Markíza

Muž podezřelý z vražd dvou dcer

Článek

Nalezení těla potvrdila také policie. „Krajské ředitelství policejního sboru v Žilině odvolává pátrání po nezvěstném 49letém Martinu Káňavovi. Nezvěstná osoba byla nalezena mrtvá,“ uvedl žilinský policejní mluvčí Radko Moravčík.

Káňava byl bývalý příslušník finanční policie. Zatím není známo, kdy zastřelil své dcery Martinu (13) a Veroniku (15) a jejich tetu, která se o děti starala. Dívky byly nezvěstné od pátku a v pondělí nepřišly ani do školy.

Otec je v hospodě a pije, napsala dcera příteli

Káňava musel opustit řady policie před deseti lety, kdy za zatím nevyjasněných okolností zmizela jeho manželka. Její tělo se nikdy nenašlo. Server pravda.sk uvedl, že vrah byl konfliktní typ a měl finanční potíže. Měl dlužit zdravotní pojišťovně 2000 eur a jeho dům se před dvěma lety objevil v dražbě.

Veronika se ohlásila naposledy svému příteli Andrejovi v pátek večer. Napsala mu, že otec je v hospodě a pije. Další dny už ona ani její sestra nezvedaly mobil.

„V sobotu jsme chtěli jít společně na fotbal. Nebraly však telefony,“ uvedl Andrej televizi Markíza. „Šel jsem v sobotu za otcem, který mi řekl, že děvčata jela do Trnavy za babičkou. V pondělí mi řekl, že dívky ještě jely k rodině na Moravu,“ dodal Andrej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám