Hlavní obsah

V Bukurešti zabili toulaví psi čtyřletého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukurešť

Smečka toulavých psů v pondělí v Bukurešti ukousala k smrti čtyřleté dítě. Chlapec si hrál se svým šestiletým bratrem v jednom z parků rumunské metropole pod dohledem matky, ale v nestřeženém okamžiku se oba vzdálili, což se stalo mladšímu ze sourozenců osudným.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na obě bezbranné děti totiž znenadání zaútočilo několik toulavých psů. Starší z bratrů z hrůzného zážitku vyšel "jen" s kousnutím do nohy.

Rumunské hlavní město již desítky let trápí vážné problémy s desetitisíci psů, kteří nemají žádného pána. Stejně dlouhou dobu trvají i vzrušené diskuse o tomto problému. Část veřejnosti je pro odchyt a pro jejich utrácení. Ochránci zvířat se ale rozhodně stavějí proti. Navíc zatoulané psy krmí, i když za to hrozí pokuta.

Nikomu se doposud nepodařilo najít řešení. Jen loni tato zvířata pokousala v Bukurešti 16 000 lidí. V roce 2006 zabil zuřivý pes japonského podnikatele nedaleko úřadu vlády. Další obětí se stala v roce 2011 žena, kterou napadla a roztrhala smečka v areálu jedné nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám