Hlavní obsah

První italskou ministryni tmavé pleti nově nazvali prostitutkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská ministryně pro začlenění menšin a první žena tmavé pleti ve vládě Cecile Kyengeová je trnem v oku pravicových politiků. V červnu o ní jedna zástupkyně strany Severní liga prohlásila, že by ji měl někdo znásilnit, nyní ji další představitel pravice přirovnal k prostitutce.

Foto: Profimedia.cz

Italská ministryně pro menšiny Cecile Kyengeová

Článek

„Je to už bůhvíkolikátá epizoda neustávajícího útoku, který je veden nejen proti mně, ale každému v této zemi, kdo si dovolí přemýšlet odlišně,“ reagovala na incidenty Kyengeová.

Matka dvou dětí a původním povoláním oční lékařka Kyengeová je první ženou tmavé pleti v italské vládě. Do země se přistěhovala v 80. letech minulého století z Demokratické republiky Kongo a ve vládě zasedá od dubna. Navrhla zákon o občanství pro děti imigrantů, které se narodí v Itálii, a přednesla plán na pronájem nemovitostí, které lidé vlastní návdavkem k nemovitostem, v nichž bydlí, bezdomovcům.

Už v květnu o ní europoslanec Ligy severu Mario Borghezio řekl, že Itálii přiměje k zavedení „kmenových podmínek“ s vládou „bongo bongo“. Borghezio dodal, že Afričané nemají dobré geny. V červnu pak prohlásila radní Padovy Dolores Valandrová, že by Kyengeovou měl někdo znásilnit, v červenci zase na ministryni během jejího veřejného vystoupení házeli z davu banány a dlouholetý senátor Roberto Calderoli ji nazval orangutanem.

Jako poslední se s výrokem na Facebooku nyní přidal Cristiano Za Garibaldi, zástupce starosty v Diano Marina v Ligurii, jenž je členem konzervativní strany Lid svobody expremiéra Silvia Berlusconiho. O Kyengeové napsal, že chodí často do míst, kde pracují prostitutky.

Garibaldi vzal posléze svá slova zpět a přiznal, že byla „nechutná“. Dodal, že je psal pod stresem kvůli vysokým daním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám