Hlavní obsah

Milionářka Rezešová odmítla u soudu vinu za nehodu, při níž uhořeli čtyři lidé

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

V Budapešti začal v úterý soud se slovenskou milionářkou Evou Rezešovou, která je obviněna, že způsobila nehodu, při níž uhořeli čtyři lidé. Rezešová, kterou k soudu přivedli s pouty na rukou, uvedla, že za nehodu necítí vinu.

Foto: Profimedia.cz

Eva Rezešová

Článek

21. srpna 2012 na maďarské dálnici narazil terénní vůz řízený Rezešovou zezadu do Fiatu Punto. Ten vzápětí narazil do projíždějícího kamiónu, pak do svodidel a vzňal se. Na místě uhořeli tři lidé, čtvrtá osoba zemřela v nemocnici. V automobilu Rezešové našli policisté otevřenou lahev vodky; v dechu měla 1,5 promile alkoholu.

Jeden ze svědků u soudu potvrdil, že z Rezešové po nehodě cítil alkohol. Vyšetřovatelé neuvěřili tvrzení Rezešové, že pila až po nehodě, protože byla v šoku. Policista, který na místě zasahoval, u soudu uvedl, že Rezešová působila po nehodě dezorientovaně a měla nejistý krok. „Dal jsem jí foukat a výsledek byl pozitivní. Tvrdila, že za volantem usnula,“ uvedl policista.

Rezešová je od nehody umístěna ve vazbě. Okresní prokuratura v Budapešti vznesla 17. května 2013 proti Rezešové obvinění z trestného činu způsobení dopravní nehody pod vlivem alkoholu s následkem smrti více osob. Hrozí ji až deset let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám