Hlavní obsah

Papež telefonoval studentovi. Můžeš mi tykat, řekl mu

– Padova

Papež František se rozhodl telefonicky odpovědět na dopis, který mu poslal 19letý student z italského města Padova. Osm minut si s ním uvolněně povídal a hned v úvodu studentovi nabídl tykání. Podle agentury APA to nebylo poprvé, co hlava římskokatolické církve volala „obyčejnému smrtelníkovi“.

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Papež František

Článek

"Jsem papež František, můžeš mi tykat," zaskočil Stefana Cavizzu muž volající z neznámého čísla. "Nemohl jsem tomu uvěřit. Zhruba osm minut jsme se smáli a žertovali,“ popsal mladík.

Papež volal nadvakrát. „Napoprvé mě doma nezastihl," vysvětlil Cavizza.

Část rozhovoru se však nesla také ve vážném duchu. "Vybídl mě, abych se za něj modlil. Udělil mi požehnání a já jsem v sobě pocítil velkou sílu. Byl to nejkrásnější den mého života," uzavřel Cavizza.

Papež František věřící neustále překvapuje svou spontánností, komentovala papežův nejnovější počin APA. Před několika dny papež telefonoval bratrovi nedávno zastřeleného zaměstnance benzinové pumpy, aby mu poskytl útěchu.

Jedenapadesátiletý muž na vozíku ze severoitalského města Pesaro předtím příběh vylíčil v dopise adresovaném papeži a dal svému vzteku nad vraždou bratra průchod také na Facebooku. "Pane, tentokrát ti to nemohu odpustit," napsal zoufalý muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám