Hlavní obsah

Většinou si za to mohou samy, řekl magnát po zproštění obvinění ze znásilnění školačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Bývalý britský mediální magnát Eddy Shah (69), který byl zproštěn obvinění ze znásilnění školačky v londýnském hotelu, uvedl, že nezletilé dívky, které se vrhají do sexuálních dobrodružství, mohou být obviněny, že zneužívají své zkušenosti.

Foto: Profimedia.cz

Eddy Shah na cestě k soudu, který ho zprostil obvinění ze znásilnění.

Článek

Shah, který založil list Today, se vyjádřil velmi kriticky k současnému prošetřování starých případů v rámci akce Yewtree, kde celebrity čelí obvinění z desítky let starých obvinění ze znásilnění nebo zneužití nezletilých. „Kdokoli, kdo jde po ulici, může ukázat na celebritu a říci - znásilnila mě,“ řekl a ještě dodal, že dívky se samy předhazují celebritám.

„Když se podíváme na popskupiny a lidi ze šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých let, víme, že se jim ženy samy předhazovaly, mladé dívky, které vypadaly na 17, 18, 19 nebo 20... Dívky, které šly za popovými kapelami a staly se groupies se vším všudy, se jim předhodily. Mladé dívky a mladí kluci vždy chtějí trochu vzrušení, když jsou mladí. Chtějí působit dospěle a dělat dospělé věci,“ řekl Shah.

Podle něj nelze mluvit o tom, že by dívky byly znásilněny, za což byl tvrdě kritizován šéfem Národní asociace lidí znásilněných v dětství Petem Saudersem, podle něhož je znásilnění vždy znásilnění a je to zločin.

Shah také dodal, jaké to je, být neprávem obviněn ze znásilnění, jako se to stalo jemu. Uvedl, že to byl hrozný pocit a cítil ve všem úplnou prázdnotu. Uvažoval i o sebevraždě. Soud ho ale nakonec zprostil obvinění ze znásilnění dívky mezi 12 a 15 lety v londýnském hotelu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám