Hlavní obsah

Ve Španělsku a Francii zneškodnili gang pašeráků Číňanů

– Madrid

Španělská police v sobotu oznámila, že se jí podařilo zlikvidovat gang pašující do Evropy a USA Číňany. Zatkla 51 členů gangu v Španělsku včetně bossů v Barceloně. Dalších 24 osob bylo zadrženo ve Francii. Policisté také zabavili 81 padělaných pasů, pistoli a větší množství peněz, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zabavené falešné pasy a razítka obchodníků s lidmi Video: Reuters

 
Článek

Španělská policie současně uvedla, že vyšetřování, které vyvrcholilo rozsáhlým zatýkáním, začalo před dvěma lety. Policistům se v té době podařilo proniknout do sítě, která byla přísně organizována a podléhala tuhé kázni. Její šéf sídlil v Číně a v Evropě organizoval přísně utajované buňky.

Čínští uprchlíci dostávali falešné jihokorejské, malajské, japonské, singapurské či hongkongské pasy, uvedla ČTK. Cestou do cílových zemí je doprovázel pašerák odpovědný za danou skupinu. Většina Číňanů směřovala do Španělska, odkud je zločinci přepravovali do Británie nebo do Spojených států.

Gang od všech imigrantů, kteří končili většinou v USA nebo ve Velké Británii, vyinkasoval nejméně 40 000 eur. Nejenže jim radil, jak se vyhnout problémům na hranicích - měli se zamíchat mezi turisty, ale také je nutil, aby poskytovali sexuální služby.

Pašování lidí je v posledních letech velkým problémem Španělska, jemuž se ale podařilo dosáhnout i úspěchů v boji proti obchodníkům s bílým masem. V březnu tamní policisté zlikvidovali dva rumunské gangy nutící ženy k prostituci.

Foto: ČTK/AP

Zabavené falešné pasy a karty

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám