Hlavní obsah

Oba řidiči dálkového autobusu z Bardejova do Prahy byli opilí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Oba řidiči dálkové autobusové linky Bardejov-Praha sedli za volant pod vlivem alkoholu a ohrozili životy desítek cestujících. Policisté museli oba řidiče vyvést z vozu a oba přišli o řidičský průkaz. Autobus dojel do 700 kilometrů vzdáleného cíle až po příjezdu třetího, tentokrát už střízlivého řidiče.

Foto: TV Markíza

Článek

Neuvěřitelný případ se stal v noci na pondělí. Server TVnoviny.sk uvedl, že cestující si v Bardejově všimli, že řidič autobusu není střízlivý, a zavolali policii. Policisté řidiče vyvedli z vozu a v jízdě pokračoval jeho kolega. Když však další policejní hlídka zastavila autobus u Kežmarku, nadýchal i druhý řidič.

„Jednomu z řidičů naměřili 0,7 promile a druhému 1 promile alkoholu. Dostali pokutu 700 eur a přišli o řidičák,“ uvedla televize Markíza.

Pasažéři strávili noc v hotelu, než dopravní společnost sehnala náhradního řidiče. Autobusová linka nakonec nabrala desetihodinové zpoždění. „Pro naši bezpečnost to bylo asi nejlepší. Vyspali jsme se v hotelu a teď pojedeme do Prahy,“ uvedl jeden z cestujících. „Já už měl být dávno v Praze. No, co se dá dělat,“ mávl rukou další z cestujících.

Reklama

Výběr článků

Načítám