Hlavní obsah

Lukašenko: Chytil jsem mnohem větší rybu než Putin

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko, označovaný za posledního diktátora Evropy, se pustil do rybářského soupeření se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem. Během jednání vlády se pochlubil svými úspěchy s prutem. Jen pár dní po zprávě, že prezident Putin ulovil štiku vážící 21 kilogramů, Lukašenko prohlásil, že nedávno ulovil sumce, který vážil 57 kilogramů.

Foto: Reuters

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko v parlamentu

Článek

Agentura RIA Novosti v této souvislosti napsala, že Lukašenko obrovskou rybu chytil v řece Pripjať. Ta protéká rovněž oblastí zasaženou jadernou havárií v ukrajinském Černobylu.

"Osobně jsem vytáhl z vody sumce vážícího 57 kilogramů. Chytil jsem celkem tři sumce, měli 57, 24 a sedm kilogramů," řekl běloruský prezident během schůze vlády, na které se probírala nová opatření týkající se lovu a rybaření v Bělorusku.

"Ten sumec byl velký jako já," přizvukoval údajně prezidentovi místopředseda vlády. "Ale určitě nevážil stejně jako Vy," odvětil prý Lukašenko s kamennou tváří. Jak běloruský prezident dodal, ještě donedávna prý ryby v řece Pripjať nebyly, nyní se to ale změnilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vladimir Putin rybaří na SibiřiVideo: Reuters

"Všechno je v pořádku. Teď ponoříte prst do vody a ucítíte, jak ho chňapne ryba," nechal se slyšet Lukašenko. Putinův předchozí rekordní úlovek výslovně nezmínil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám