Hlavní obsah

Policisté na Slovensku stříleli v romské osadě

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Varovnou střelbu do vzduchu museli použít v pondělí slovenští policisté k rozehnání desítek lidí, kteří se mezi sebou pobili v osadě na Mlynské ulici v Michalovcích. Muži byli při bitce vyzbrojeni holemi, noži, sekerami a železnými tyčemi.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Mluvčí policie v Košicích Jana Mésarová pro agenturu TASR potvrdila, že v osadě došlo ke vzájemnému napadání dvou skupin Romů a do bitky se postupně zapojilo asi 70 lidí. První policejní hlídka, která dorazila na místo, musela požádat o posily. „Osoby zapojené do bitky na výzvy policie nereagovaly a pokračovaly v protiprávním konání. Fyzicky se napadaly, házely po sobě kameny, použily hole i sekery,“ uvedla mluvčí.

Policie musela nakonec použít varovné výstřely do vzduchu, aby zabránila dalším výtržnostem. Po výstřelech se začala situace v osadě uklidňovat. Policie však zůstala na místě a dohlížela na pořádek. Večer se však situace opět vyhrotila, když se začalo vzájemně napadat asi 80 lidí. „Tentokrát policie obnovila pořádek bez donucovacích prostředků,“ dodala Mésarová.

Policie hlídkovala v osadě po celou noc. K dalšímu narušení veřejného pořádku už nedošlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám