Hlavní obsah

Ve Švýcarsku se čelně srazily vlaky, strojvedoucí nepřežil

Ženeva
Aktualizováno

Při pondělní čelní srážce dvou vlaků ve Švýcarsku zemřel strojvůdce jednoho z nich a 35 lidí se zranilo, z toho pět vážně. Záchranáři se po několika hodinách práce dostali do kabiny řidiče. Našli ho tam bez známek života, oznámila v úterý podle agentury AFP místní policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Švýcarsku se srazily vlaky, 35 lidí je zraněnýchVideo: Reuters

 
Článek

Vlaky se srazily kolem sedmé hodiny večer asi 50 kilometrů jihozápadně od švýcarské metropole Bernu. Jeden z vlaků směřoval do Lausanne a druhý jel z opačného směru. Na trati, kde k nehodě došlo, byl zastaven provoz.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Při srážce dvou vlaků se zranilo 44 lidí.

Záchranných operací se účastnilo několik sanitek, hasičských vozů a vrtulník, který dopravil vážně zraněné do nemocnice v Lausanne. Úřady nejprve hlásily zranění 44 lidí, pak číslo opravily po informaci, že ve vlacích bylo celkem zhruba 40 cestujících.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Švýcarští záchranáři odvážejí zraněné po srážce dvou vlaků v okrese Granges-près-Marnand.

Švýcarské železnice jsou považovány za jedny z nekvalitnějších a nejbezpečnějších na světě. Nehody jsou na nich vzácné, ale před třemi lety při vykolejení turisticky populárního Glacier Expressu v Alpách zemřel jeden člověk a zranilo se 42 cestujících.

Jedno z největších vlakových neštěstí poslední doby se stalo minulou středu na severozápadě Španělska. Vlak vykolejil ve vysoké rychlosti v zatáčce blízko města Santiago de Compostela. Tragédie si vyžádala 78 obětí, dalších více než 70 osob utrpělo zranění. Ze zavinění havárie je obviněný strojvedoucí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám