Hlavní obsah

V Chorvatsku našli tělo muže, zřejmě jde o hledaného Čecha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatští záchranáři našli v pondělí v horách nad Makarskou riviérou mrtvého muže, jímž je zřejmě český turista, po kterém čtyři dny pátrali. Na svém webu o tom informoval list Slobodna Dalmacija.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chorvatská horská záchranná služba (HGSS) sdělila, že tělo záchranáři objevili vysoko v pohoří Biokovo pod jedním útesem přibližně půldruhého kilometru od vesnice Topići. Český turista, který vyrazil na cestu už ve čtvrtek brzy ráno, podle všeho sešel z cesty, zabloudil a zřejmě spadl. Přesnou příčinu smrti a totožnost určí pitva ve Splitu, kam má být mrtvý přepraven.

Po tomto 47letém Čechovi pátralo od pátku na padesát lidí. Pomáhali jim speciálně vycvičení psi a nasazena byla i helikoptéra. Hledání ztěžovalo jednak velké vedro, jednak velikost a mimořádně těžká přístupnost prohledávaného terénu, plného skalních útesů a roklí.

V pátek našli záchranáři v Biokovu nad obcí Živogošće tělo jiného, padesátiletého Čecha. I on se vydal sám a nedostatečně vybaven na túru do hor. Předpokládá se, že dostal srdeční infarkt, přesnou příčinu smrti ale určí až pitva. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám