Hlavní obsah

Chorvatská policie potvrdila, že nalezený mrtvý turista je Čech

– Záhřeb

Mrtvola muže, která se v pátek našla v pohoří Biokovo na makarské riviéře, patří českému turistovi. V sobotu to potvrdil český konzul ve Splitu Pavel Bednář, kterého o tom informovala chorvatská policie. Záchranné služby mezitím pátrají po jiném Čechovi, který se sám také vydal do Biokova a je nezvěstný.

Článek

Mrtvým je podle policie padesátiletý Čech, který si vyšel na horskou túru zcela sám a bez patřičného vybavení. Přitom, jak poznamenal Bednář, chorvatští lékaři v nynějších horkých letních dnech nabádají, aby lidé mezi 11:00 až 16:00 vůbec nevycházeli na slunce.

Příčinu úmrtí určí až nařízená pitva. Nicméně podle listu Slobodna Dalmacija policie sdělila, že zatím nic neukazuje na násilnou smrt. Záchranáři, kteří se k tělu dostali v pátek odpoledne, předpokládají, že muž zemřel na srdeční infarkt.

Mrtvý je jedním ze dvou českých turistů, jejichž pohřešování bylo nahlášeno v pátek dopoledne. Rovněž druhý Čech se podle deníku Slobodna Dalmacija vydal do hor zcela sám, a to už ve čtvrtek ve čtyři hodiny ráno z obce Promajne na makarské riviéře směrem k hoře Sveti Ilija. Záchranná služba ho do páteční noci nenašla a v hledání pokračuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám