Hlavní obsah

Moderátor BBC Hall si za zneužívání dívek odsedí 30 měsíců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Známý moderátor britské televizní stanice BBC Stuart Hall si za sexuální zneužívání mladých dívek odsedí 30 měsíců. Rozhodl o tom v pátek britský odvolací soud. Hall dostal původně letos 17. června jen patnáctiměsíční trest. Ten nyní soudce odvolacího soudu označil za „nepřiměřeně mírný” vzhledem k tomu, že oběti budou jeho činy poznamenané celý život, informovala BBC.

Foto: Phil Noble , Reuters

Stuart Hall.

Článek

Třiaosmdesátiletý moderátor televizních soutěží a sportovních pořadů se letos v květnu před soudem přiznal ke 14 případům sexuálního napadení dívek, které se datují do let 1967 až 1985.

Ještě v prosinci po svém zatčení přitom tvrdil, že obvinění proti jeho osobě jsou krutá a vymyšlená.

Hall rozsudek odvolacího soudu sledoval prostřednictvím videokonference ve věznici v Prestonu. Jak napsala BBC, měl stále skloněnou hlavu a na dvojnásobné zvýšení trestu nijak nereagoval.

Hall pracoval pro BBC přes padesát let. V 70. letech se proslavil moderováním soutěže It's A Knockout a pak jako první uváděl televizní sportovní pořad A Question of Sport.

Než jej po prosincovém obvinění stanice stáhla z vysílání, byl oblíbeným komentátorem fotbalových utkání na rozhlasové stanici BBC 5. Loni v lednu dostal od královny Alžběty II. Řád Britského impéria.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám