Hlavní obsah

Svět netrpělivě očekává jméno budoucího britského krále

Londýn
Aktualizováno

Nejen Británie žije druhým dnem narozením dědice trůnu. Ani poté, co královští rodiče, vévoda a vévodkyně z Cambridge William a Catherine, ukázali dítě veřejnosti, neutichají debaty o tom, jak by se chlapec měl jmenovat.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Vévodkyně a vévoda z Cambridge Kate a William se svým synem

Článek

„Na jménu pořád pracujeme,“ vzkázali v úterý princ William se ženou a pro netrpělivé poddané dodali, že jméno vyberou „co nejdříve“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vévoda a vévodkyně z Cambridge ukázali svého synaVideo: Reuters

I jméno samotného Williama ale bylo známo až týden po jeho narození, připomínají agentury. Zatím je znám jen titul dítěte: Jeho královská Výsost princ z Cambridge. Britové tak můžou dál sázet na jméno. Bookmakeři favorizují Jamese a Alexandera. Tomu, že by se hoch jmenoval po otci, naopak nevěří, uvedl server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Novorezený dědic trůnu přijíždí domů do Kensingtonského paláceVideo: Reuters

William a Kate na odchodu z nemocnice také žertovali. Princ v narážce na několikahodinový porod po termínu poznamenal, že synovi připomene „jeho nedochvilnost, až bude trochu starší“. Přiznal také, že už měl první možnost Jeho Výsost přebalit.

Vévodkyně Catherine porodila v pondělí.

Nový dědic trůnu strávil první noc doma v londýnském Kensingtonském paláci. Ve středu před polednem ho poprvé navštívila jeho prababička, královna Alžběta II.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám