Hlavní obsah

Vévoda a vévodkyně z Cambridge ukázali svého syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Veřejnost měla v úterý večer poprvé možnost spatřit budoucího následníka britského trůnu. Princ William a vévodkyně Kate předstoupili po osmé večer před nemocnici Panny Marie, kde se jim v pondělí vpodvečer narodil syn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vévoda a vévodkyně z Cambridge ukázali svého synaVideo: Reuters

 
Článek

Před nemocnicí čekaly po celý den desítky novinářů, až princ William s Kate opustí její prostory. Původně měli i s dítětem předstoupit před veřejnost v sedm hodin, nakonec to bylo ale asi o hodinu později. Každé otevření dveří vyvolalo bouřlivé reakce mezi čekajícími novináři.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Princ William a Kate před objektivy novinářů.

Vévoda a vévodkyně, oděni oba do modrého, pak za nadšených ovací popsali své radostné pocity z narozeného potomka. Jeho jméno ale nesdělili. "Je to krásné miminko. Je dost těžké a už má víc vlasů než já," byla první slova prince Williama. Oba před nemocnicí mluvili jen krátce. „Stále pracujeme na tom, jaké bude mít jméno," dodal William.

Foto: John Stillwell, ČTK/AP

Zřejmě budoucí panovník Velké Británie v náručí své matky.

Rodiče vévodkyně Kate přijeli do londýnské nemocnice

"Každý rodič asi ví, co cítíme," prohlásila vévodkyně Kate. „Je to velmi neobyčejné,“ doplnil ji její manžel.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Prince William s manželkou Kate a novorozeným následníkem britského trůnu před londýnskou nemocnicí

Po krátkém projevu zmizeli zpátky v útrobách nemocnice. Pak se opět vrátili, princ William za bouřlivého potlesku přihlížejících naložil dítě do auta a spolu se svou chotí odjeli. Sám si přitom sedl za volant.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Princ William nakládá svého syna do vozu.

Rodina má nyní pobývat v londýnském Kensingtonském paláci. William si bere dva týdny otcovské dovolené, Kate se podle britského tisku nejspíš poté přesune ke svým rodičům, aby jí matka Carole s péčí o dítě v začátcích pomohla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Novorezený dědic trůnu přijíždí domů do Kensingtonského paláceVideo: Reuters

Dorazil i Charles

Odpoledne oznámil Kensingtonský palác, že se vévodkyni Kate Middletonové i jejímu prvorozenému synovi daří dobře. Do londýnské nemocnice Panny Marie je v úterý vpodvečer přijeli navštívit rodiče vévodkyně z Cambridge Carole a Michael Middletonovi i princ Charles s Manželkou Camillou. Ten při odchodu lidem řekl, že dítě uvidí "za chvilku".

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Princ Charles opouští nemocnici, kde byl navštívit svého syna s chotí.

Foto: Cathal Mcnaughton, Reuters

Michael a Carole Middletonovi po návštěvě své dcery Kate v nemocnici Panny Marie v Londýně

Královna Alžběta II. podle stanice BBC před svými hosty v Buckinghamském paláci prohlásila, že je z narození pravnuka "dojatá".

Vévoda a vévodkyně z Cambridge během dne zveřejnili prohlášení, ve kterém děkují zaměstnancům londýnské nemocnice Panny Marie, kteří se o ně starají. "Rádi bychom poděkovali za báječnou péči, které se nám všem třem dostává," píše se v prohlášení. "Jsme si vědomi toho, že pro nemocnici je to velmi náročné období, proto bychom rádi poděkovali všem – zaměstnancům, pacientům i návštěvníkům – za jejich pochopení," dodávají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám