Hlavní obsah

Britové sází na jméno potomka, vedou Alexandra a George

Londýn

Britové se snaží využít poslední chvíle a sází na jméno královského dítěte, jehož narození se očekává každou chvíli. Podle sázkových kanceláří jsou nejpravděpodobnější jména Alexandra v případě dívky a tradiční George či James v případě chlapce. Kromě jména se sází i na pohlaví, porodní váhu či barvu vlasů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čekání na královského potomkaVideo: Reuters

 
Článek

Hodně lidí sází spíše symbolickou částku jedné libry, čistě jen pro to, aby získali pocit, že se nějak podílejí na této události.

"Nikdy nepodceňujte posedlost britské veřejnosti královskou rodinou," řekl mluvčí sázkové společnosti Ladbrokes Alex Donohue. "Tohle je velká událost."

Královský porod je podle tipovací kanceláře Coral největší nesportovní sázkařskou akcí v historii společnosti. Lidé prý sázejí úplně na vše, co se týká narození následníka trůnu.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Velká Británie s napětím očekává narození potomka.

"Celý svět čekal na tento porod. A nyní, když je to tady, máme další sázkařské šílenství," uvedla mluvčí Coralu Nicola McGeadyová. "Pokud by měly promluvit vsazené peníze, dítě bude Alexandra, bude mít hnědé vlasy a vážit bude sedm liber až sedm liber a 15 uncí (3,2 až 3,6 kilogramu)," dodala s tím, že pokud by se tak skutečně stalo, znamenalo by to pro bookmakery kvůli vyplácení výher noční můru.

Jméno dítěte ale nebude známo ihned, královská rodina jej zřejmě oznámí až po nějaké době. V případě prince Charlese se veřejnost jméno dozvěděla až měsíc po porodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám