Hlavní obsah

Při běhu s býky nabralo zvíře na rohy mladou ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve španělské Pamploně v neděli rozzuřený býk vážně zranil třiadvacetiletou Australanku, která se účastnila tradičního běhu ulicemi. Zranění utrpěli i další čtyři lidé. Stav ženy, kterou býk nabral na rohy, je podle lékařů vážný. V sobotu býci zranili 23 lidí.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Býci mohou běžce velmi snadno těžce zranit.

Článek

Mladá žena, kterou zvíře zasáhlo do hrudníku, byla převezena do nemocnice na operaci.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Rozzuření býci letos zranili již několik desítek lidí

Vážně zraněn byl i devatenáctiletý Španěl, který se účastnil sobotního běhu s býky. V sobotu bylo zraněno celkem 23 lidí. V pátek mohutný rozzuřený býk nabral postupně na rohy jednoho Američana a dva Španěly.

Foto: Joseba Etxeberria, ČTK/AP

Záchranáři pomáhají jednomu ze zraněných běžců

Zhruba 850 metrů dlouhý běh s býky mezi ohradou a arénou v severošpanělském městě trvá jen několik minut, ale přináší velké vzrušení běžcům i divákům. Účastní se ho každý den tisícovky lidí, mezi nimiž jsou jak zkušení Španělé, tak turisté z mnoha zemí toužící po dobrodružství.

Foto: Susana vera, Reuters

Běh končí na stadiónu

Devítidenní slavnosti získaly světovou proslulost i díky románu Ernesta Hemingwaye Fiesta. Tradice sahá do 16. století a rozvinula se z původně obyčejného přesouvání býků do arén před konáním večerní koridy. Od začátku 20. století, kdy se o bězích s býky začaly vést záznamy, zvířata zabila 15 lidí. Naposledy přišel o život jeden Španěl v roce 2009.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám