Hlavní obsah

Propadlíci žalují školu. Prý byla příliš shovívavá

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Schweinfurt

Skupina studentů První soukromé odborné vyšší školy v bavorském Schweinfurtu a jejich rodičů se obrátila na zemský soud v Mnichově se žalobou na školu za to, že údajnou nenáročností a laxností zavinila, že maturitu nezvládl ani jeden z 27 středoškoláků.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Průměrná známka u závěrečných zkoušek, při nichž studenti odpovídají v Bavorsku na stejné otázky ve všech třech maturitních oborech – technice, administrativě a obchodu i matematice – byla nedostatečná.

„Jedna věc je ta, že jsme probírali zastaralé učivo a profesoři prostě nebyli s to naučit nás potřebné znalosti. Ale ovzduší pohodlnosti ve stylu Ono to nějak dopadne nás nepřimělo na sobě tvrdě pracovat – a to mám vedení nejvíc za zlé,“ řekla televizi ZDF Sandra Eichornová.

Slogan školy, kde studenti platili 140 eur (3640 korun) měsíčně, se hezky poslouchal: „U nás vládne lidská atmosféra bez strachu a přetěžování.“

Bavorské ministerstvo školství už všem maturitním ztroskotancům nabídlo, že mohou opakovat ročník na státních školách, avšak nejprve musejí složit přijímačky. A není tudíž vyloučeno, že někteří budou opakovat nejen dvanáctou, ale i jedenáctou třídu.

„U soudu chceme nejen žádat vrácení školného, ale také bolestné za utrpěnou ztrátu času,“ říká Patricia Fuchsová-Politzkiová, matka jednoho z neúspěšných maturantů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám