Hlavní obsah

Dvanáctiletý školák se nabodl na plot, tyčka těsně minula srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dvanáctiletý Josh Hassan z Essexu se v úterý nabodl na kovový plot, když jej přelézal ve snaze vzít míč, který přes něj přeletěl, uvedl v pátek web listu Daily Mail. Jedna zašpičatělá ocelová tyčka mu projela do těla a on zůstal na plotě viset.

Foto: , Novinky

Článek

Jeho křik přivolal sousedy i matku s otcem. Všichni drželi jeho tělo, aby nesklouzl níž a tyč nenadělala ještě větší škody. Čekali, než přijedou hasiči, kteří jej sundají, a záchranka, která ho přepraví do nemocnice.

Jeho matka Dawn uvedla, jaká to byla hrůza, když našla syna napíchnutého na plotě: „Tři z nás ho drželi nahoře, aby tyč nezpůsobila další zranění. Josh byl tak statečný, ani neplakal, byl to opravdový malý voják.“

Sousedka Julie Spaldingová potvrdila, že situace byla kritická a Joshovi rodiče byli bez sebe: „Trvalo to věky, než ho osvobodili. Hasiči museli přeřezat kovové sloupky.“

Josh měl velké štěstí, že přežil.
Sousedka Julie Spaldingová

Když se Joshe podařilo sundat, i se zabodnutým sloupkem ho odvezli, do nemocnice, kde ho okamžitě operovali. Tam lékaři vydali tyč, která propíchla hrudník pod jeho levou bradavkou a ven se dostala na levé straně trupu. Srdce minula o šest centimetrů.

„Tyč těsně minula srdce i plíci, Josh měl velké štěstí, že přežil,“ dodala sousedka.

„Nemohu ani vyjádřit všechny díky lidem, kteří mu pomohli. To jsou naši hrdinové. Bez nich by tu už možná Josh ani nebyl,“ řekla matka a dodala, že celá situaci ji šokovala: „Stále nemohu věřit, že hned lezl přes plot. Není to odvážné dítě. Prostě jen hledal, kam se dostal míč.“

Josh není jediný

Nakonec dodala: „V budoucnu ale už přes žádné ploty nepoleze.“ Chlapec si zašpičatělou tyč z plotu nechá.

Josh ale není prvním dítětem, které se na plot napíchlo. Před dvěma lety si na něm propíchl paži čtrnáctiletý chlapec. Protože je dům i plot soukromý, nikdo za to nebyl hnán k odpovědnosti, uvedli sousedé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám