Hlavní obsah

Lupič se domluvil s osádkou vozu s penězi, chtěli si rozdělit 10 miliónů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Na silnici ze slovenských Topoľčan do Nitry přepadl začátkem tohoto týdne lupič automobil převážející finanční hotovost. Slovenská policie však ve čtvrtek oznámila, že loupež byla předem domluvená a údajný lupič spolupracoval s řidičem a jeho spolujezdcem. Peníze našla policie zakopané v domě jednoho z nich.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Posádka pancéřového vozu v pondělí oznámila, že byla na zmíněné silnici přepadena ozbrojeným mužem, který je svázal a z auta ukradl všechny převážené peníze.

Vyšetřovatelé však krátce po činu domnělého lupiče dopadli a zjistili, že všechno bylo jinak. „Posádka vozu spolupracovala s pachatelem a peníze si chtěli následně rozdělit,“ uvedla nitranská policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Již druhý den po loupeži prohledala policie rodinné domy všech tří mužů a v domě jednoho z nich našla ukryté peníze. „Finanční hotovost byla zakopaná v hospodářské části domu,“ dodala mluvčí.

Policie přesnou částku neuvedla, ale podle serveru topky.sk se jednalo o 400 tisíc eur (přes deset miliónů Kč). Vyšetřovatel trojici obvinil ze závažného zločinu podvodu. Hrozí jim až 15 let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám