Hlavní obsah

U Malty zachránili tři sta migrantů, jejich příval neustává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím/Valletta

Italská pobřežní stráž zachránila v maltských vodách zhruba 300 ilegálních migrantů z rybářského člunu, který se dostal do nesnází. Někteří vyčerpaní lidé potřebovali lékařské ošetření a byli podle čtvrtečních informací italských médií přepraveni do nemocnice na Maltě.

Foto: Darrin Zammit Lupi, Reuters

Zachránění utečenci na na Maltě

Článek

Vlna uprchlíků, kteří se z Afriky snaží dostat do Evropy za lepším životem, neustává. Jejich cesta vede nejčastěji přes italský ostrov Lampedusa, kde je pro ně zřízen zvláštní tábor. V noci na středu zachránila loď italského námořnictva asi 70 námořních mil od tohoto ostrova 227 afrických utečenců, mezi nimiž byly i čtyři děti.

Ve středu pak dorazilo do Kalábrie 65 migrantů, pocházejících převážně z Egypta a Sýrie. Přes otevřené moře se plavili pět dnů. O den dříve zachránila italská pobřežní stráž jiný člun, na jehož palubě bylo 80 utečenců.

Lampedusu navštíví příští týden v pondělí papež František. Bude to jeho první cesta mimo Řím od nástupu do čela katolické církve. Ostrov mezi Itálií a Tuniskem zvolil proto, aby vyjádřil solidaritu s desetitisíci Afričany, kteří se rok co rok snaží uniknout z nuzných podmínek ve svých domovech a najít lepší život v Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám