Hlavní obsah

Španělka po porodu hodila dítě do odpadu, chlapec tam přežil 40 hodin

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Španělská policie zatkla 26letou ženu podezřelou z pokusu o vraždu svého novorozeného dítěte. Chlapeček jako zázrakem přežil 40 hodin v odpadní trubce domu ve městě Alicante, kam ho matka hodila. O zatčení v pondělí informovalo španělské ministerstvo vnitra.

Foto: Profimedia.cz

Novorozeně v odpadu přežilo 40 hodin. Ilustrační foto

Článek

Matka porodila doma ve čtvrti Virgen del Carmen v pátek. Dítě pak dala do umělohmotného pytle, vhodila do odpadu a odebrala se do nemocnice s tvrzením, že potratila. Novorozenec však pád přežil, v plastovém pytli byla díra, skrze kterou dýchal.

Jako zázrakem zůstal hoch naživu dalších 40 hodin, než jeho pláč zaslechla sousedka a ve dvě hodiny ráno přivolala záchranáře. „Myslela jsem si, že to mňouká uvízlá kočka. Byl to ale dětský pláč. Ten křik se ozýval celou věčnost, tak jsem zavolala policii,“ uvedla žena.

Dvoudenního chlapečka ještě s pupeční šňůrou u těla se podařilo zachránit. Jeho stav ovšem zůstává vážný, i když už není v ohrožení života. Mimo jiné měl na těle množství odřenin a zlomenou ruku.

Policie se v pondělí vrátila do bytu i s matkou, která se údajně přiznala, že se dítěte chtěla zbavit. Podle stanice CNN prohlásila, že neměla dost peněz na podstoupení potratu na klinice.

Zatím není jasné, co s chlapečkem bude. Ze zpráv není jasné, zda otec dítěte se ženou žije, anebo se alespoň hlásí k otcovství.

Stejné štěstí měl novorozenec v Číně

Za poslední dva měsíce je to již druhý případ, kdy novorozeně přežilo desítky hodin v odpadu, kam je matka po porodu hodila. Stejné štěstí měl chlapeček ve východní Číně, jehož museli hasiči vyřezat z potrubí, v kterém se jeho tělíčko zachytilo. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči zachránili novorozeně z odpadní trubkyVideo: Reuters

Matka policii řekla, že dítě jí nešťastnou náhodou spadlo do toaletní mísy. Policie ji původně vinila z pokusu o vraždu, ale později obvinění stáhla. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám