Hlavní obsah

Polák s chorobným pocitem křivdy otrávil tchyni rtutí, zemřela v bolestech

Právo, Pavol Minárik

Chorobná nenávist vyvrcholila u 39letého muže z východopolské obce Grabówka otrávením tchyně rtutí. Vyšetřovatelé zjistili, že dalšími oběťmi měli být jeho tchán, švagrová, švagr a jejich tři děti. Za spáchaný zločin a i za další, které připravoval, mu vojvodský soud v Biale Podlaské vyměřil 25letý trest odnětí svobody.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vražedný plán vznikl v hlavě Andrzeje K. po tom, co u něho začal převládat chorobný pocit křivdy z toho, že „tchán a tchyně více podporují sestru jeho ženy a její rodinu“, uvedl v neděli deník Fakt.

Nejdříve se jim pokusil podpálit dům, stodolu a garáž. Jen rychlý zásah hasičů zabránil větším škodám. Když mu tento plán nevyšel, začal tchyni postupně přimíchávat rtuť do jídla. „Aby si však manipulací s touto nebezpečnou látkou sám neublížil, pravidelně užíval lék, kterým se léčí pacienti otrávení rtutí,“ zjistili podle listu Fakt vyšetřovatelé.

Po opakujících se dávkách rtuti se stav 63leté ženy postupně zhoršil natolik, že dva dny po převezení do nemocnice jí lékaři nedokázali pomoci a zemřela v nepředstavitelných bolestech na otravu. Ve vražedném plánu chtěl za pomoci rtuti, kterou kupoval přes internet, ale i výbušnin pokračovat dále.

„Když rodina odhalila pod svými postelemi výbušné systémy, začala mít podezření na Andrzeje K. a všechno oznámila policii,“ uvedl Fakt. Vyšetřování a soudní řízení následně potvrdila jeho vinu. Vraždit se rozhodl navzdory tomu, že manželčini rodiče darovali oběma dcerám přibližně stejně velké stavební pozemky a oběma dali na stavbu domů shodně po 100 tisících zlotých (asi 620 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám