Hlavní obsah

Papež nepřímo zkritizoval zákon umožňující homosexuální sňatky ve Francii

Papež František v sobotu vyzval francouzské zákonodárce, aby neváhali s případným rušením zákonů, které nemají potřebnou kvalitu ve vztahu k vyšším hodnotám lidské bytosti. Tím měl podle agentury AFP jasně na mysli hlavně nedávno přijatý zákon povolující sňatky homosexuálů ve Francii.

Foto: Reuters

Papež František

Článek

"Princip laickosti, který ve Francii řídí vztahy mezi státem a jednotlivými náboženstvími, nesmí znamenat nějaké nepřátelství k náboženské realitě či vyloučení náboženství ze sociální oblasti a návazných debat," řekla hlava katolické církve při setkání s delegací francouzských senátorů a poslanců.

Podle Františka je potřebné, aby se ve Francii přijímaly zákony, které neodrážejí jen současné trendy a myšlenky, ale které navíc přinášejí nezbytnou kvalitu k povznesení lidské bytosti. Zdůraznil zákonodárcům, že Francie je země, na kterou hledí celý svět.

Papež při setkání s francouzskými poslanci a senátory podle AFP jasně narážel na všechny zákony, které mohou odporovat principům katolické církve, od umělého přerušení těhotenství po eutanazii přes homosexuální svatby, adopce dětí páry stejného pohlaví či nové bioetické normy.

Reklama

Výběr článků

Načítám