Hlavní obsah

Těhotné Britce odoperovali vaječníky místo slepého střeva, zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Lékaři a praktikanti z londýnské nemocnice Queen's Hospital přiznali u soudu osudnou chybu při léčbě, která stála 32letou Marii De Jesus život. Těhotná žena zemřela, protože praktikant nepoznal, že má zánět slepého střeva, a nechal jí vyoperovat vaječníky.

Článek

Případ se odehrál v říjnu 2011. Žena, která si stěžovala na bolesti břicha, byla vyšetřena praktikantem bez přítomnosti lékaře. Po operaci vaječníků byla po deseti dnech propuštěna, i když diagnostické přístroje odstranění zánětu nepotvrzovaly. Týden poté byla opět hospitalizována kvůli bolestem břicha. Dva dny poté potratila. Až devatenáct dnů po první návštěvě nemocnice jí odebrali slepé střevo, její situace se však už nezlepšila a zemřela na otravu.

K případu došlo v nemocnici Queen's Hospital na východě Londýna. Podle soudu žena mohla žít, kdyby lékaři dokázali včas zasáhnout. Lékaři chybu u soudu přiznali a pozůstalým se omluvili. Verdikt dosud nepadl.

Maria de Jesus měla už tři děti. Její manžel Adelino de Jesus (53) obvinil nemocnici z řady pochybení. "Smrti mé ženy se dalo zabránit. Tím jsem si jist. Když si uvědomili, jak vážná je situace a slíbili nám ty nejlepší specialisty, už bylo pozdě," citoval jeho vyjádření list Daily Mirror.

Koroner Chinyere Inyama řekl, že bylo možné ženu zachránit, kdyby se využily všechny možnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám