Hlavní obsah

Manžela královny Alžběty II. operovali v celkové anestezii

Princ Philip, manžel britské královny Alžběty II., v pátek podstoupil operaci břicha a jeho stav je uspokojivý. Oznámil to Buckinghamský palác. 91letý vévoda z Edinburghu do nemocnice nastoupil ve čtvrtek a zůstane v ní asi dva týdny.

Foto: Reuters

Princ Philip na slavnosti v Buckinghamském paláci 6. června 2013

Článek

Buckinghamský palác uvedl, že šlo o předem naplánovaný chirurgický zákrok, nikoli naléhavý případ. Operace se měla uskutečnit za celkové anestezie.

Výsledky operace budou nyní lékaři analyzovat, sdělil Buckinghamský palác bez bližších podrobností.

"V tomto raném stádiu se zotavuje uspokojivě," stálo dále v prohlášení, ze kterého citovala agentura AP.

Operace se uskutečnila na soukromé londýnské klinice, kterou navštěvuje většina členů královské rodiny. Těsně před nástupem do nemocnice se princ Philip ještě zúčastnil zahradní party v Buckinghamském paláci, údajně vypadal odpočatě a účastníkům večírku vyprávěl vtipy.

Manžel královny Alžběty II. tedy v nemocnici nejspíš oslaví 92. narozeniny, protože ty připadají na 10. červen. Hospitalizován byl v poslední době několikrát. Koncem roku 2011 kvůli voperování cévního implantátu, loni v srpnu pak z důvodu infekce močových cest.

Reklama

Související články

Britskou královnu pustili z nemocnice

Britská královna Alžběta II. byla v pondělí odpoledne propuštěna z londýnské nemocnice Edwarda VII., kde skončila v neděli kvůli střevním problémům....

Výběr článků

Načítám