Hlavní obsah

Český turista v Tatrách přepadl přes zábradlí a zřítil se do hloubky 50 metrů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Padesátiletý český turista ve čtvrtek večer přežil padesátimetrový pád ze Slavkovské vyhlídky ve Vysokých Tatrách. „Měl obrovské štěstí, že pád přežil a ještě sám dokázal přivolat pomoc. Zůstává záhadou, jak se mu podařilo přepadnout přes zábradlí,“ uvedla Horská záchranná služba (HZS) na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Vysoké Tatry. Ilustrační foto

Článek

Čech telefonoval horským záchranářům 22.30 hodin. Oznámil, že spadl z vyhlídky, a stěžoval si na bolesti páteře a nedostatečnou citlivost nohou. Byl zaklíněný v hloubce 50 metrů pod větvemi husté kosodřeviny.

Horští záchranáři se k němu spustili na lanech a na místě ho ošetřili. S podezřením na zranění páteře a pánve ho zafixovali a s pomocí nosítek ho vytáhli zpět na vyhlídku.

Následně zraněného transportovali na Hrebienok, kam pro něj přijela posádka rychlé zdravotní pomoci. Záchranná akce byla ukončena před pátou hodinou ranní a zúčastnilo se jí pět profesionálních a tři dobrovolní horští záchranáři.

Slavkovská vyhlídka se nachází v nadmořské výšce 1531 metrů na výstupu na Slavkovský štít (2452 m n. m.). Je z ní výhled do Malé a Velké Studené doliny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám