Hlavní obsah

Britská policie obvinila z vraždy vojáka i druhého z mladíků

Britská policie v sobotu obvinila i druhého ze dvou mladíků, které zadržela v souvislosti s nedávnou brutální vraždou britského vojáka Leea Rigbyho. Uvedla to agentura AFP. První z Britů nigerijského původu si vyslechl obvinění už v polovině tohoto týdne. Premiér David Cameron jejich čin označil za terorismus.

Foto: ČTK/AP

Michael Adebolajo (uprostřed)

Článek

Jako prvního policisté obvinili z vojákovy vraždy dvaadvacetiletého Michaela Adebowaleho a nyní obvinění rozšířili i na jeho o šest let staršího společníka Michaela Adebolajoa. Toho začala policie vyslýchat v pátek, když byl propuštěn z nemocnice, kde se zotavoval ze zranění, která utrpěl při zatýkání.

Adebolajo byl rovněž obviněn z pokusu zavraždit dvojici policistů, která ho zatýkala, a také z nelegálního držení střelné zbraně. V pondělí Adebolajo podle agentury AP předstoupí před soud, kde si obvinění formálně vyslechne.

Vražda, která se stala za bílého dne, otřásla Británií. Útočníci vjeli na chodník a srazili Lea Rigbyho u kasáren ve Woolwichi, který měl na sobě tričko vyzývající k pomoci vojákům. Pak ho ubodali. Po činu neutekli a kolemjdoucím tvrdili, že jde o odplatu za akce britských vojáků v muslimských zemích. [celá zpráva]

Když na místo přijela policie, dvojice na ni také začala útočit. Policisté proto použili taser a střelné zbraně. Oba muže postřelili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám