Hlavní obsah

Zloději plní automaty na jízdenky plynem, po výbuchu je vykradou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Německá policie varuje před explozemi automatů železniční společnosti Deutsche Bahn na výdej vlakových jízdenek. Zloději, kteří se chtějí zmocnit peněz v automatech, je utěsní, naplní plynem a nechají vybuchnout. Pokud se jim to nepovedlo, je možné, že v automatu zůstal plyn.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policejní mluvčí ve spolkové zemi Hesensko Udo Bühler řekl, že od dubna se kriminální živly úspěšně vloupaly do desítky automatů. Pachatelé přitom postupovali tak, že utěsnili všechny otvory, naplnili zařízení plynem a zapálili. Z poškozených automatů pak vybrali peníze a neoznačené jízdenky.

V šesti případech však jejich pokus selhal, plyn ale už v automatech zůstal. Naposledy se to stalo v úterý na stanici v Karbenu nedaleko Frankfurtu nad Mohanem. Podobné incidenty jsou hlášeny také ze spolkových zemí Durynsko a Dolní Sasko.

Bühler varoval, že při používání automatu nic netušícím zákazníkem by se plyn mohl vznítit, i když dosud se to nestalo.

"Síla výbuchu může utrhnout přední stěnu anebo jiné části automatu," upozornil Bühler. Podezřelé automaty podle něj lidé poznají podle toho, že mají přelepené otvory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám