Hlavní obsah

Na Slovensku spáchal sebevraždu další umělec, už třetí v řadě

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Člen folkově-folklórní satirické hudební skupiny Drišľak Ľubomír Gális spáchal sebevraždu. V průběhu několika týdnů se jedná již o třetí sebevraždu umělce na Slovensku.

Článek

Gális byl nezvěstný od středy 22. května a v pátek ho našli oběšeného v lesním porostu ve městě Vranov nad Topľou.

„Do pátrání po nezvěstné osobě bylo zapojeno 50 policistů a desítky dobrovolníků,“ uvedla prešovská policejní mluvčí Jana Migaľová. Ve čtvrtek pomáhal při pátrání také vrtulník.

Gális spáchal sebevraždu ve věku 44 let. Byl houslistou zmíněné hudební skupiny. Po smrti svého otce byl Gális podle přátel ve špatném psychickém stavu. Mnohé naznačuje, že z domova odešel jen ve spodním prádle a bez bot.

Začátkem května se na vlastní kravatě oběsil pětačtyřicetiletý herec, režisér, dramaturg a hudební skladatel Peter Mankovecký. Byl členem Slovenského národního divadla v Bratislavě. V pondělí 20. května spáchal sebevraždu padesátiletý flétnista Slovenské filharmonie Daniel Janikovič. V bratislavské garáži se střelil do hlavy legálně drženou pistolí.

Reklama

Související témata:

Související články

Další slovenský umělec spáchal sebevraždu

Slovensko v těchto dnech se zděšením sleduje další sebevraždu známého umělce. Po nedávné smrti pětačtyřicetiletého herce, režiséra, dramaturga a hudebního...

Výběr článků

Načítám