Hlavní obsah

Lupiči ve Španělsku donutili britský pár hrát ruskou ruletu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Scénu jako vystřiženou ze slavného Kubrickova filmu Mechanický pomeranč zažil pár britských seniorů ve Španělsku. Do vily, kterou tam vlastní, se vloupali zloději, kteří seniory nejen okradli, ale navíc je donutili hrát s nimi ruskou ruletu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Tři maskovaní muži se v pondělí večer vloupali do vily u golfového letoviska Santa Cristina d'Aro v oblasti Costa Brava, kterou britští penzisté vlastní už deset let, napsal britský deník Daily Telegraph. Sedmdesátiletého muže nejdříve přepadli, když si dával na zahradě cigaretu. Pod hrozbou zastřelení ho dostrkali do domu, kde ho spoutali.

Jeho 66letou manželku pak vzali do další místnosti, kde ji nutili, aby jim poskytla přístup do sejfu. Když se je snažila přesvědčit, že v domě žádný sejf není, vyhrožovali jí, že ji zastřelí v ruské ruletě. Řekli jí, že do revolveru s bubínkovým zásobníkem na šest nábojů dali tři náboje. “Pak mi přiložili hlaveň k hlavě a dvakrát zmáčkli spoušť,” popsala žena hrůzné chvíle. “Možná že to na mě jenom tak nahráli a ve skutečnosti mě nechtěli zastřelit, ale vystrašilo mě to,” uvedla.

“Zlomili mi několik žeber, jak mě poslali na podlahu a svázali. Bohužel jsem se nemohl pohnout, když odvlekli mou ženu do vedlejšího pokoje,” řekl muž, který si nepřál být jmenován. “Dům kompletně vybílili a my máme trauma, hlavně manželka,” dodal.

Gangsteři si odnesli mimo jiné elektroniku v hodnotě 500 euro (zhruba 13 000 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám