Hlavní obsah

Kvůli vytopení bytu student v Petrohradě zavraždil sousedy, zabil jim i psa

Až k dvojnásobné vraždě vedl v Petrohradě sousedský spor o vytopený byt. Případ vyvolal pozornost i tím, že rodinu příslušníka elitní protidrogové jednotky nezmasakrovali obchodníci s drogami, jak zprvu kriminalisté předpokládali, ale dvacetiletý student školy ministerstva vnitra. Ilja Komarov byl podle internetového deníku gazeta.ru obviněn z vraždy osmatřicetileté Olgy Zelenské a jejího dvanáctiletého syna Leonida.

Foto: Profimedia.cz

Dům v Petrohradě, kde došlo k masakru.

Článek

Server gazeta.ru připomněl, že případ, který rozlouskli během pár hodin nejlepší kriminalisté Petrohradu i Moskvy, vzdáleně souvisel i s ruským prezidentem. Zavražděna byla snacha a vnuk známého judisty Leonida Zelenského, spoluzakladatele klubu, ve kterém svého času trénoval Vladimir Putin.

Příběh podle vyšetřovatelů zřejmě začal tím, že si Komarov s přítelkyní pronajímal byt pod Zelenskými, kteří jej již několikrát vytopili. Naposledy v sobotu před půlnocí, a tak Komarov - nejspíše opilý, vyprovokovaný přítelkyní a s loveckým nožem v ruce - vyrazil k sousedům. Vzápětí následovala hádka a pak desítky ran nožem. Kromě ženy a dítěte vrah neušetřil ani psa.

Ztratil sebekontrolu

Na mrtvé se přišlo až v neděli dopoledne, kdy se Alexej Zelenskij vrátil od jednotky. Hned se stal podezřelým. "Dveře do bytu nebyly vylomeny, sousedé neslyšeli štěkot psa, kamery u vchodu nezachytily nikoho podezřelého. Vše vypovídalo, že zločin spáchal někdo, koho oběti znaly," usoudili kriminalisté.

Alibi hlavy rodiny však odolalo. Ale na souseda z dolního patra ukázala i oběť posledním vzkazem na Skypu: "Zase buší na dveře. To bude zase on."

Komarov prý ani nezapíral a ke zločinu se přiznal. Jen se hájil, že ztratil sebekontrolu, když jej sousedka náhle udeřila do tváře a chlapeček se prý na něj vrhl s nožem v ruce. Vysvětlit už nedokázal, proč z bytu ukradl i zlaté šperky.

Po zločinu vzápětí následoval trest - zatím na škole, kde Komarova považovali za vynikajícího studenta. Generál z Moskvy už pedagogický sbor "neskutečně seřval za celostátní ostudu". Studentovy přímé velitele prý čeká vyhazov, ostatní degradace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám