Hlavní obsah

Milionářce Rezešové hrozí vyšší trest, před nehodou pila

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Dcera bývalého majitele Východoslovenských železáren Eva Rezešová byla pod vlivem alkoholu, když loni v Maďarsku způsobila nehodu, při níž uhořeli čtyři lidé. Uvedla to agentura MTI s odvoláním na mluvčího hlavní prokuratury. Rezešová je od loňského srpna ve vyšetřovací vazbě.

Foto: Profimedia.cz

Eva Varholíková-Rezešová (vpravo)

Článek

Mluvčí prokuratury Gábor Kállai potvrdil, že prokuratura v těchto dnech převzala od policie vyšetřovací spis s návrhem na vznesení obvinění. Na základě vyšetřovacího spisu čelí Rezešová podezření z trestného činu způsobení dopravní nehody pod vlivem alkoholu s následkem smrti vícero osob. „Prokuratura spis prověří a v krátkém čase rozhodne o vznesení obvinění,“ uvedl mluvčí.

Policejní vyšetřovatelé považují za dokázané, že řidička byla v čase nehody pod vlivem alkoholu. V krvi měla 1,5 promile alkoholu a v kabině jejího luxusního BMW se našla otevřená lahev vodky. Rezešová tvrdí, že z lahve pila až v šoku po nehodě.

Podle svědků jela Rezešová po maďarské dálnici vysokou rychlostí a narazila do Fiatu Punto. Menší automobil narazil do svodidel a vzňal se. Na místě uhořeli tři lidé a čtvrtá oběť zemřela v nemocnici v důsledku vážných popálenin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám